23 Şubat 2011 Çarşamba

Türkiye’yi geleceğe taşıyacak “Sayısal Türkiye Üssü” İstanbul Teknik Üniversitesinde kuruluyor



İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) işbirliği ile İTÜ Maslak Kampüsü’nde Türkiye’nin en büyük ARGE merkezlerinden birisi kuruluyormuş.
“Sayısal Türkiye Üssü” adını taşıyan merkez, 30 bin m2’lik kapalı alana sahip olacak, ARGE ve yaratıcılık konularında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin çalışmalarını aynı çatı altında toplamayı amaçlıyormuş ve bu merkez (Sayısal  Türkiye Üssü) 2012 yılında tamamlanacakmış.





DİJİTAL TÜRKİYE ÜSSÜ MODELİ NELERİ KAPSIYOR 
İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi ile TÜBİSAD birlikteliğinde oluşturulacak olan “Dijital Türkiye Üssü”, Teknokent modelinden farklı özelliklere sahip. Bu model öncelikle tek bir alanı, Bilgisayar ve Bilişim alanını kapsamaktadır.

 İkinci olarak bu model kapsamında çalışacak sanayi kuruluşları, kendi yerinde Ar-Ge yapabilme yeteneğine sahip büyük kuruluşlar olacaktır. Bilindiği gibi bu yeteneğe sahip firmaların en az 50 tam zamanlı Ar-Ge elemanı çalıştırmaları gerekmektedir.

 Kurgulanan model yapı içinde Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi ve Bilişim Sanayinin Ar-Ge birimlerinin bulunacağı bina olmak üzere iki bina yer alacak. Birbirine komşu olarak inşa edilecek binalarda çalışanların birbirleriyle sıkça görüşebilecekleri ortamları yaratacak sosyal ve toplantı mekanları da hedeflenmiştir.



Bu konudaki Telepati dergisindeki haberin tamamını Dijimecmuadaki şu linkten okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder