24 Şubat 2011 Perşembe

TTnet'in IPTV'si Tivibu ev 30 ilde yayında

TTnet'in uzun zamandır üzerinde uğraştığı Iptv çalışmalarını tamamlamış olacak ki İnternet sitelerinde ve gazetelerde reklamları yayınlanmaya başladı. Iptv çözümü için Alcatel ile anlaşamayan TTnet, başak bir firmayla çalıştı ve kendi mühendisleriyle bu servisi geliştirdi. TTNET iptv için şu ana kadar 140 milyon $ harcamış. Şuanki bağlantı hızlarıyla kesintisiz izlenebilir mi bilinmez ama IPTV nin farklı uygulamaları saymakla bitmez. Bildiğim kadarıyla bir SD kanalı izlemek için 3 Mbit, Hd kanal için 9,5 Mbit bağlantı gerekiyor. IPtivibu nun genel özellikleri olarak; geri alma, tekrar izleme, seçip izleme, kiralayıp izleme, filmclub kanallarını izleme ve interaktif servislerden yararlanma gibi örnekler sayılabilir. Ayrıca doğru bir reyting sistemi için IPTV şart.

İptivibu şu an 30 ilde yayındaymış. bunlar; Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van.

Ayrıca kotalı kullanıcılar için iptv seyrederken kota kullanımı hesaplanmıyor. Millet olarak yeni teknolojileri severiz fakat bunun pazarlanma stratejisi bence çok önemli. Zaten düşük bağlantı hızı ve kotası, bununla birlikte AB ülkelerine göre pahalı ücretlendirme var. Bu yüzden insanların ekstra bir ücretle Set-topbox alıp evlerindeki çanakları sökeceklerini zannetmiyorum. Bunu diğer kampanya paketleriyle birleştirip biraz ücret farkıyla bunu tüketicilere sunabilirler. Tripleplay dedikleri, internet + iptv + telefon paketlerini birleştirip öyle bir kampanya yapmalarını bekliyorum. TTnetin sitesine baktığımda da buna benzer bir uygulama yapacaklarını öğrenmiş oldum.

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmazın açıklamasına şöyle; "Yalın İnternet 1 Mbps/1GB, Tivibu Ev Başlangıç üyeliği ve TTNET Alo 100 dakika paketimizi 39 TL’ye; NET6, Tivibu Ev Başlangıç ve TTNET Alo 100 dakika paketimizi de 49 TL’ye; Yalın İnternet NETLİMİTSİZ, Tivibu Ev Standart Plus üyeliği ve TTNET Alo Limitsiz hizmetlerinin birarada sunulacağı paketlerimizi ise 99 TL’ye aboneleri- mize sunarak kullanıcılarımıza avantaj sağlıyoruz." bu uygulama güzel de olsa da ilk iki paket kullanışsız, üçüncü paket ise pahalı. Umarım bu projenin sonu da wirofon gibi olmaz. wirofona o kadar yapıldıktan sonra abone sayısının 3000 olduğunu öğrenince ben bile üzüldüm. Herneyse bekleyip insanların bunu sahiplenip, kullanıp kullanmayacağını göreceğiz. Umarım daha uygun fiyatlarla uygun kapmayaları yakında görebiliriz.
iptvbu hakkındaki herşeyi (kampanyalar, fiyatlandırma, sıkça sorulan sorular) buradan öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder