6 Mart 2011 Pazar

2020 yılında 50 milyar cihaz Ericsson ile birbirine bağlı olacak


Ericsson CEO’su Hans Vestberg’in GSMA Mobil Dünya Kongresi'ndeki açıklamalarına göre, bulut teknolojilerini, LTE ve HSPA'de ulaşılan yüksek hızların (bizde daha ulaşılmasına zaman var) ve tüm multimedya cihazlarını birbirine hağlayan bir platformdan bahsetti.

Ericsson şuan ki cihaz sayısındaki artış ve bir çok parametre göz önüne alınarak yapılan araştırmada ''Ericsson Cihaz Bağlantı Platformu'' adını verdikleri platformda 2020 yılında 50 milyar cihazın birbirine bağlanacağını öngörüyorlar.

Cihazdan cihaza (M2M- Machine to machine) bağlantı ile telekomünikasyon operatörleri akıllı telefon(PDA) ve dizüstü bilgisayarların dışındaki cihazlar arasında da bağlantı kurulabiliyor. Ulaştırma, enerji gibi sektörler bu teknolojilerden önemli ölçüde yararlanabilir. Diğer cihazlardan kasıt siz cep telefonunuzdaki belgeyi odadaki projeksiyona yansıtabileceksiniz. Sunum bittiğinde aynı belgeyi direk olarak printerdan çıktısını alabileceksiniz. Ya da arabanıza bindiğinizde bu belgeyi arabadaki ekrandan görebileceksiniz. Eğer her cihazın bir IP’si olacaksa –ki mecbur olacak- IP v4 ile bu gerçekleştirilemeyeceği ortada. IP v6 geçilmesi ile birlikte her tür cihaza IP verebileceğiz.
Diğer yandan Ericsson, Akamai Technologies ile ortaklık oluşturup bu ortaklıkla mobil veri akışı, cihazlar ve bulut bilişime dayalı uygulamalardaki hızlı artışa yönelik yeni çözümler üzerinde çalışıyormuş. Sektöre mobil bulut hızlandırma çözümlerini getirerek son kullanıcıların mobil e-ticaret, kurumsal uygulamalar ve internet içeriğine yönelik işlemlerindeki deneyimlerini iyileştirmeyi amaçlayan işbirliği kapsamında şirketler mobil cihazlara ulaşan içerik ve uygulamaların hızlı büyüyen pazarına bir çözüm oluşturacakmış.

İlgili orjinal dökümanı aşağıdan inceleyebilirsiniz;
More than 50 billion connected devices

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Mümkün olabilir mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder