1 Mart 2011 Salı

Anroid market vs Apple Store



App Genome Project tarafından yapılan araştırmaya göre Android Marketin AppStore'a göre 3 kat daha hızlı büyüyormuş. Bir apple düşmanı olarak bu haberi duyduğumda çok sevindim. Şuan Androidmarket'te çok fazla uygulama olmamasına rağmen bu hızla büyümeye devam ederse 2012 yılının sonuna doğru AppSrore'dan daha fazla uygulama olacak. Appstore son 6 ayda %44 büyürken, Android market %127 büyümüş. Anroid markette 50.000 uygulama varken, Appstore'da 105,000 uygulama varmış. Fakat bu açık iki sene içinde kapanacak demek ki. Son olarak appstore'da 22000 geliştirici varken, android ile ilgilenen 4000 kişi varmış.


Ücretsiz uygulamalar android markette daha fazla olduğu için androidi destekliyoruz tabii ki. Şahsen mobil uygulama pazarını gördükçe iştahım kabarıyor. Basit uygulamalarla bile tatmin edici paralar kazanılabilir. Bu yüzden bir an önce mobil programlama ile ilgilenip bu konuda bir şeyler yapabilmeliyiz. Benim altyapım biraz eksik olduğundan dolayı çok istememe rağmen henüz bir uygulama geliştiremedim. Geçtim Appstor'u ve Anrodi marketi geçen sene Turkcell'in uygulama dükkanından bile dakikada 115 uygulama indirmişler. Pazarın büyüklüğü bu ve her geçen sene içinde daha da büyüyecek. Pek çok fırsatı kaçıran bizler bu fırsatı kaçırmamalıyız.


Orjinal araştırmaya şuradan erişebilirsiniz.

According to an interesting study published by the App Genome Project, the Android Market is growing at nearly 3 times the rate of the App store in the US.
Although currently the Android Market is much smaller, should both continue to grow at current rates Android will have more apps than the App store by 2012. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder