13 Aralık 2010 Pazartesi

Ericsson Crea Academy

Bu gün Ericcson’un son sınıf öğrencilerine sunduğu bir olanaktan bahsedeceğim. Eğer bu yazılanları okuyorsanız Ericsson Crea Academy yi duymuşsunuz demektir. Bu program öğrencilere yaklaşık bir yıllık gelişim olanağı sunuyor. Mart ayından itibaren belli günlerde eğitim oluyor. Ayrıca karşılıksız burs da veriliyor. Son olarak yaz aylarında iki aylık staj imkânı sunuluyor. Staj sonucuna ise belirli sayıda kişiyi işe alıyorlar.
Başvuru sürecinden kısaca bahsetmek gerekirse; öğrenci belgesi, transkript, tavsiye mektubu, motivasyon mektubu ve fotoğraf istiyorlar. Bu belgeleri Maslaktaki Ericssonun bürosuna yolluyorsunuz. Birkaç hafta sonra bir bayan arayıp uygun bir günde mülakata çağırıyorlar. Mülakata gittiğinizde aşağıdaki güveliğe mülakat için geldiğinizi söylüyorsunuz. Giriş kartı veriyorlar asansörle yukarı çıkıp ordaki  masadaki bayana da aynı şeyi söyleyip bekliyorsunuz. Kısa bir bekleyişten sonra sizi odaya alıyorlar(tam çözüm gibi oldu ama idare edin).Bir bay ve bir bayan karşılıyor sizi, biri teknik bilginiz ölçerken diğeri de sosyal aktiviteleriniz filan soruyor. Bana yaptığım stajları, projeleri ve sevdiğim dersleri sordular. Diğer abla ise çözdüğüm bir sorunu anlatmamı istedi. Ayrıca başarın, ödüllerin veya orada övünerek anlatabileceğin bir şey varsa onu anlatmanı istiyorlar. Genel olarak mülakat rahat geçiyor ve yaklaşık yirmi dakika sürüyor. Teşekkür edip ayrılıyorsunuz :)
Mülakatı geçtikten sonra İtü Arı Teknokent’te oryantasyon ile genel bir bilgilendirme yapılıyor. Ben ona daha katılmadım. Daha sonra görüşlerimi yazarım ama eğlenceli ve faydalı olacağa benziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder