30 Mart 2011 Çarşamba

Telekomda 39 milyar dolarlık dev evlilik

Amerika'nın ikinci büyük cep telefonu operatörü AT&T, Alman T-Mobile'in Amerika operasyonunu 39 milyar dolara satın aldı. Anlaşma 25 milyar dolar nakit, geri kalan kısmını da AT&T hisseleri karşılığı sağlandı. Anlaşma uyarınca T-Mobile'in sahibi olan Deutsche Telekom, 14 milyar dolar alacağına karşılık Dallas merkezli AT&T'nin yüzde 8 hissesine sahip olacak. Ayrıca bir Deutsche Telekom yöneticisi, AT&T yönetim kuruluna bir yöneticiyle girecek. Anlaşma AT&T'ye yüzde 43'lük pazar payı sağlayacak.

Amerikan cep telefon devi AT&T, T-Mobile'i 39 milyar dolara satıl aldı! Verizon Wireless'ın ardından ABD'nin ikinci büyük cep telefonu operatörü olan AT&T, bu anlaşma ile T-Mobile'in 34 milyon abonesini daha bünyesine eklemiş olacak. Böylece AT&T, Amerika'nın en büyük mobil operatörü olacak. AT&T'nin toplam ABD genelinde 95.5 milyon abonesi bulunuyor. Satınalma sonucunda şirketin abone sayısı 130 milyona dayanacak.
Verizon ise şu anda 102 milyon aboneyle ilk sırada yer alıyor. Bir diğer cep telefonu operatörü Sprint'in ise 50 milyon abonesi bulunuyor.

Önceki günlerde Sprint'in T-Mobile'i satın alacağı söylentisi dolaşmış ancak bunun gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı. Anlaşmanın bundan sonraki safhası ise Federal Communications Commission'un onayından geçmek olacak.

Öte yandan AT&T Başkanı ve CEO’su Randall Stephenson, "Bu birleşme, ulusumuzun geleceği adına altyapıyı genişletme ve güçlendirme açısından oldukça büyük bir adım olarak kabul edilebilir" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder