3 Mart 2011 Perşembe

Steve job ipad2 yi tanıttı


Apple yeni oyuncağı ipad2'yi tanıttı. Ne zamandır hasta olduğunu bildiğimiz Steve Job, kazandığı para yetmemiş olacak ki tanıtımı kendi yaptı. Bana bayağı bir kilo vermiş gibi gözüktü. Ayrıca kıyafetinin de iğrenç olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim :) Tamam hep aynı kıyafeti giyiyor ama o pantolon ne öyle çuval gibi. Hiç olmassa sana uyan bi bedenini alsaydın Steve.
ipad2 eskisine oranla 5 mm daha ince 90 gram daha hafif. Böylece iPhone'lardan daha ince olmuş olacak.
ipad2 de A5  denen bir çip ile hızı ikiye katlayan çift çekirdek sistemi bulunacakmış. Bununla birlikte de cihazın video performansı ipad'e göre 9 kat daha iyi olacak(mış).
Apple boş durmamış ipad2 ye özel bir kılıf da üretmiş. Steve de bu kılıfı anlatırken sanki adam çok önemli bir şeyler yapmış gibi anlatıyor. Gerçi fiyatı duyunca heyecanlanması normal adamın(69$).Kılıfın ne özelliği var derseniz. Uzay elbiselerinin yapıldığı malzemeden yapılmış ve kılıfın kapağını kapattığınızda cihaz uyku moduna geçiyor, açtığınızda uyanıyor.
Bağlantı özelliklerinde ise yenilik var. HDMI bağlantı sayesinde ipad 2yi daha büyük ekranlarda da kullanabileceksiniz.
ABD de 11 martta satışa çıkacak ama buraya ne zaman gelir bilinmez. Mart sonuna doğru diğer ülkelerde de satışa başlanacakmış. Şatış fiyatı aynı olacakmış (499$ başlangıç) fakat bu meşhur kılıf(69$) ve HDMI(39$) kablosu ayrı paraya satılacakmış.
Kısaca özelliklerinden bahsettik. Fakat Steve Job'un söylediği bazı şeyler hoşuma gitti. Ne kadar Apple'ın politikasını sevemesemde (fiyat politikası, bazı şeyleri dayatması-usb, flash gibi-,belli şeyleri zorlaması)  ama adamlar yapıyo abi:) Stave Jobs 2010 "Year of ipad" 2011 "Year of Copycats" diyor. Yani ben teknolojide bi marka bir model yaratırım siz de takip edersiniz diyor. Öylede de oluyor ipad den sonra çıkan benzer cihazları görebilirsiniz. ipad 2 ne kadar yenilik getirdiği ve gerkli bir alet olup olmadığı tartışılır fakat ne de olsa apple çıkardığı için yakında herkesin elinde görmek mümkün olacaktır.
Akif ERYILMAZ. San Fransiscodan günün gelişmelerini bildirdi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder